miercuri, 13 iunie 2012

Prieteni vechi si noi

Iata ca ne-am intors si de la spitalul de recuperare din Sibiu si Raisa e mai bogata.
Mai bogata in prieteni. Mai bogata in gesturi, in zambete, in sunete haioase. Mai bogata in miscari, reuseste sa tina mai mult jucariile in manute. Cateodata reuseste chiar sa le prinda singura! Si iubeste zurgalaii! Are vreo 4-5 jucarii pline de clopotei si o mama disperata sa ii cumpere tot ce contine clinchete! 
Tati, inzestrat fiind si el cu un firav simt practic in alegerea jucariilor, ii daruieste Raisei pe noua sa prietena, pe Turtitza, ratusca cea cocheta.
Cadoul a venit de 1 iunie si profitam de faptul ca s-au scurs putine zile de atunci sa transmitem si noi La Multi Ani bogati in sanatate tuturor copiilor! 
Sa alegem numele Turtitzei a fost un moment dificil...plin de cugetari si framantari. A fost asa, mami intreaba:"cum sa ii spunem ratustei? sa o cheme...Marmelada?" si urmeaza reactia Raisei:
Nu Marmelada, clar. Hmm, "sa ii spunema Margarina?",o intreb din nou pe Raisa, inspirata fiind de micul dejun si cina din spitalul in care ne aflam. Insa nu e cea mai buna inspiratie..."Atunci sa o cheme Turtitza?" Si iata reactia:
Turtitza sa fie! Multumim lui Dumnezeu ca Raisa a inceput sa inteleaga si sa reactioneze la aceste lucruri pentru ca nu o facea pana acum si cred ca implantul cu celule stem impreuna cu terapiile de recuperare incep sa dea roade.
Recuperarea in Sibiu a constat in doua sedinte de terapie vojta pe zi, o sedinta de 5-10 minute de masaj,15 minute de terapie ocupationala si 30 minute de stimulare intr-o sala de joaca. Despre conditiile din spital a detaliat Diana, mamica lui Mariusica.
Mariusica este un prieten de nadejde. Astfel ii arata el Raisei cum se utilizeaza o jucarie:
 
Zilele astea suntem cu gandul la Marius si ne rugam sa Domnul sa ii ocroteasca in drumul lor in Turcia unde va fi consultat de un doctor ce va stabili daca i se poate face operatia de rizotomie.
 Si cateva poze din timpul plimbarilor de weekend





Sunt cat se poate de mandra de Raisa care, cand am revenit acasa era un pic racita si a inteles ca trebuie sa faca aerosoli si a inceput sa isi tina singura mascuta!
Si imi este atat de drag sa o vad cum sta precum un iepuras minute bune! Asta este o alta performanta recenta.




Din nou vreau sa multumesc celor care o poarta pe Raisa in rugaciunile lor si celor ce ne-au oferit ajutor financiar! Ne rugam ca pana la urmatoarea sesiune de recuperare din Ucraina, ce va fi pe 30 iulie, sa putem strange restul sumei necesare, si anume 6000 lei. Si ne rugam ca Domnul sa raplateasca toate faptele bune!





4 comentarii::

Doamne ce de vesti bune! Suntem cu gandul la voi si nu numai! E dulce foc Trandafirila Iepurila! Ama si mama

:)) Astazi, Trandafirila e intr-o forma de zile mari! Si va pupa pe toti! Si eu pe langa ea...:)

Doamne ajuta ca Raisa este bine si spre mai bine! Chiar ma intrebam ce se mai intampla cu voi... Dumnezeu sa va binecuvinteze!

Multumim pt vestile bune! se anunta o vara frumoasa pt Raisa si Turtitza :) . Sa ai spor papusica blonda la cat mai multe achizitii , mami a ta se bucura tare mult cand te vede vioaie si plina de sanatate !

ps: ma bucur mult ca nu i-ai pus numele de Margarina :))))))

va pupam fetelor motatelor ! by Mada si Alex :)

Trimiteți un comentariu

Multumim pentru cuvintele, sfaturile si gandurile bune!